Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا کوروش خواجوی روز دوشنبه در نشست مشترک هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و اتاق بازرگانی اهواز در محل پارلمان بخش خصوصی اظهارداشت: سازمان نظام مهندسی استان خوزستان ۲۰ هزار عضو مهندس دارد که از فارغ التحصیلات رشته‌های هفت گانه مرتبط با صنعت ساختمان هستند.

وی با تاکید بر اینکه هر فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مرتبط با صنعت ساختمان می تواند نسبت به عضویت در این سازمان اقدام کند افزود: اعضا بعد از سه ساله می‌توانند برای دریافت پروانه اشتغال در آزمون‌های تخصصی و مرتبط شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ادامه‌داد: برگزار کننده این آزمون‌ها، وزارت راه و شهرسازی است و پروانه‌هایی که ارائه می‌شوند؛ دربرگیرنده گرایش‌های طراحی، نظارت و یا اجرای ساختمان خواهد بود.

خواجوی تعداد مهندسان دارای پروانه اشتغال (از بین ۲۰ هزار عضو) را ۱۲ هزار نفر عنوان‌کرد و گفت: این سازمان تابع قانون نظام مهندسی ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی است که آیین‌نامه اجرایی آن در سال ۱۳۷۵ توسط هیات وزیران تصویب و ابلاغ شده است.

وی با تاکید بر اینکه آیین‌نامه اجرایی این قانون در سال‌های گذشته مورد بازنگری قرار گرفته است گفت: این آیین‌نامه شامل مقررات ملی ساختمان می‌شود که اختیارات تصویب این مقررات به وزارت راه و شهرسازی (وزارت مسکن سابق) واگذار شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان افزود: در حال حاضر، مقررات ملی ساختمان شامل ۲۲ محبث است که طراحی، نظارت و اجرای ساختمان را شامل می‌شود.

خواجوی با بیان اینکه هرگونه سازه ساختمانی که متولی و سازنده آن دولت نباشد باید به تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان برسد گفت: بنابراین، سازمان نظام مهندسی ساختمان بر طراحی و اجرای این سازه‌ها نظارت دارد.

وی یادآورشد: مالکان ساختمان‌ها مختار هستند که طراحی سازه‌های خود را به یکی از دفاتر مهندسی واگذار کنند اما تعیین ناظر ساختمان‌ها بر عهده سازمان نظام مهندسی است.

رئیس سازمان نظام مهندسی خوزستان به ضرورت بکارگیری از مجری ذیصلاح ساختمان اشاره‌کرد و گفت: انتخاب مجریان ذیصلاح باعث بهبود کیفیت و ایمنی ساختمان‌ها می‌شود و این موضوع نیازمند فرهنگسازی هرچه بیشتر در جامعه دارد.

خواجوی با اشاره به وقوع حوادث غیرمترقبه در ایران بیان داشت: طی سال‌های گذشته، حوادث غیرمترقبه مختلفی رخ داده که سازه‌های ساختمانی را تحت تاثیر قرار داده است و همزمان با تقویت هرچه بیشتر اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان، شاهد کاهش خسارات جانی در اینگونه حوادث از جمله زلزله‌ها بوده‌ایم.

وی بیان‌داشت: بعد از گذشت ۲۰ سال از اجرای این قانون، تقریبا طراحی ساختمان‌ها قاعده‌مند تر شده است اما در زمینه اجرا و بکارگیری مهندسان مجری، ضعف‌هایی وجود دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با تاکید بر اینکه عملیات اجرایی ساختمان باید منحصرا توسط مهندس مجری ساختمان که دارای صلاحیت اجرای ساختمان هستند انجام شود گفت: مجری نماینده فنی کارفرما در اجرای ساختمان بوده و پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر یا ناظران و دیگر مراجع کنترل کننده محسوب می شود.

وی اضافه کرد: تمامی  عملیات اجرایی ساختمان باید توسط اشخاص حقیقی و یا شرکت‌های حقوقی به عنوان مجری طبق دستورالعمل‌های وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شود.

بر اساس این گزارش، مجری ساختمان مسئولیت کنترل صحت انجام تمامی عملیات اجرای ساختمان را برعهده دارد و در اجرای این عملیات باید مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه را رعایت کنند.

برچسب‌ها وزارت راه و شهرسازی خوزستان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی خوزستان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور وزارت راه و شهرسازی خوزستان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان رئیس سازمان نظام مهندسی وزارت راه و شهرسازی مقررات ملی ساختمان اجرای ساختمان ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ابلاغ سیاست‌های اعتباری سال ۱۴۰۳ بانک‌ها و حسب دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر بازدید سرزده از دستگاه‌های خدمت رسان، جعفر حسینی سرپرست بازرسی امور بانک و بیمه به همراه سربازرس و بازرس این حوزه به صورت سرزده از شعب برخی بانک‌ها در سطح شهر تهران بازدید کردند.

در این بازدید، هیئت بازرسی ضمن بررسی برخی از پرونده‌های تسهیلات پرداختی در شعب، تذکرات لازم در رابطه با رعایت قوانین و مقررات بانکی، تکریم ارباب رجوع، پرداخت تسهیلات خرد خصوصاً تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری و عدم سخت‌گیری در اخذ تضامین مازاد بر مقررات، عدم دریافت تصویر مدارک هویتی وفق بخشنامه بانک مرکزی داده شد.

در جریان این بازرسی، موضوع صف در انتظار متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نیز مطالبه و بازرسی قرار گرفت.

همچنین رعایت نرخ سود سپرده و تسهیلات پرداختی و تأثیر آن بر ناترازی بانک‌ها و تورم در جامعه، رعایت مقررات بانک مرکزی در ارائه ضمانت‌نامه‌های بانکی و اعتبارات اسنادی داخلی، پرداخت تسهیلات به شرکت‌های تولیدی و تعاونی و نرخ کارمزد خدمات مورد تاکید بازرس کل قرار گرفت.

کد خبر 6094310

دیگر خبرها

  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • احتمال سیلاب و ریزش کوه در محورهای کوهستانی خوزستان/ پیش‌بینی افزایش ۱۵ درصدی تردد
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • ایرانداک نیروی امریه جذب می‌کند
  • تاکید سازمان بازرسی بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • «ایرانداک» نیروی امریه جذب می‌کند
  • عقب‌ماندگی تعرفه‌های پزشکی نسبت به رشد قیمت تمام شده خدمات
  • عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود