Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کورش حصیرباف نماینده استان سمنان و رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای عالی استان‌ها در جریان ششمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها گزارشی در خصوص حادثه متروپل آبادان ارائه داد و گفت: یکی از مشکلات اصلی شهرداری‌های کشور نبود درآمد پایدار و زیاد بود هزینه‌های مدیریت شهر است.

وی افزود: از این رو یکی از روش‌های درآمدی شهرداری‌ها جذب سرمایه‌گذار و این مسئله به لحاظ قانونی هم مشکلی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس شهرداری آبادان هم در پروژه متروپل آبادان در حوزه کاربری و زمین مشارکت کرده بود.

وی افزود: شش سرمایه‌گذار دیگر هم بودند که کنار کشیدند و در نهایت آقای عبدالباقی به عنوان سرمایه‌گذار هفتم وارد شده و پروژه را در اختیار می‌گیرد.

حصیرباف با بیان اینکه پیش از صدور پروانه این پروژه شروع به کار کرده بود گفت: این پروژه و مشارکت شهرداری در شورای دوره پنجم آبادان هم به تصویب رسیده بود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: نقشه این پروژه در دفتر طراحی نقش‌یار طراحی می‌شود و ناظر پروژه هم این دفتر است در حالی بر اساس قانون باید هم طراحی نقشه و هم نظارت به سازمان نظام مهندسی واگذار می‌شد.

نماینده استان سمنان تصریح کرد: در سال ۹۶ شهرداری پروانه ساخت را صادر می‌کند اما پیش از آن تخلفات گسترده‌ای رخ داده بود. به طوری که اطلاعات آبادان در این خصوص نامه‌ای به دادستانی می‌زند و دادستانی هم به شهرداری تذکر تا در پروانه و ادامه پیمانکار بازنگری کند.

وی افزود: ضعف دیگر این پروژه واگذاری پروژه به شخصی (عبدالباقی) است که ذیصلاح نیست و صلاحیت ساخت و ساز ندارد و فردی عادی است. تنها به دلیل توانمندی از نظر مالی واگذار می‌شود.

حصیرباف با بیان اینکه برای ۲۲ هزار متر زیربنا پروانه صادر می‌شود تصریح کرد: در سال ۹۶ مهندسین دفتر طراحی نقش‌یار به آقای عبدالباقی در خصوص نقص‌های پروژه تذکر می‌دهند و چون پیمانکار توجه نمی‌کند مهندسین طراح و مشاور از کار کنار می‌کشند.

مسئول آسیب شناسی حادثه ساختمان متروپل آبادان در شورای عالی استان‌ها گفت: در سال ۹۸ شهرداری ملزم به استخدام مهندس طراح و ناظر جدید می‌شود و با توجه به تذکر دادستانی مهندسین از سازمان نظام مهندسی معرفی می‌شوند و متأسفانه همین مهندسان با تخفیف ویژه این مسئولیت را قبول می‌کنند و در اواخر ۹۸ و ابتدای سال ۹۹ با وجود تخفیفات ویژه آقای عبدالباقی پول را پرداخت نمی‌کند و مهندسان مشاور و طراح به دلیل دریافت نکردن پول و نقص‌های فنی از کار کنار می‌کشند.

نماینده استان سمنان در شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: متأسفانه شهرداری هم در این مسئله ورود جدی نمی‌کند و کار پیش نمی‌رود و در سال ۱۴۰۱ هم با وجود تذکرات و نقص‌های فنی زیاد پروژه پیش می‌رود و آقای عبدالباقی هم توجهی به این مشکلات نمی‌کند.

وی افزود: بر اساس ماده ۶۵ برنامه توسعه کشور آن منطقه به عنوان منطقه آزاد معرفی شده است و تمام اختیارات اقتصادی بر عهده رئیس سازمان منطقه آزاد اروند بوده است و مدیران دولتی اختیاری در آن منطقه نداشته است و شهرداری هم می‌بایست با هماهنگی منطقه آزاد نظارت کند که این دوگانگی مدیریت مشکلات زیادی به وجود آورده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای عالی استان‌ها مهمترین مشکل فنی سازه طراحی ترکیبی از بتن و فلز بود. بر اساس این طراحی سقف پروژه از بتن و ستون‌ها فلزی بود. بتنی هم که استفاده شده بود از روش جدید بتن بافر بود که می‌بایست متخصص خبره آن را اجرا می‌کردند که متأسفانه استفاده نشده است.

وی افزود: در گرمای تابستان آبادان باید عمل آوری بتن به درستی انجام می‌شد که مشاهدات نشان می‌دهد این کار به درستی انجام نشده است.

حصیرباف گفت: جای تأسف دارد که در قسمت‌های از سازه میلگرد به اندازه کافی استفاده نشده است و جوشکاری که اهمیت زیادی دارد نصفه کاره رها شده بود و ستون‌ها در محل جوشکاری شده بود که آئین نامه مبحث دهم مقررات ملی ساختمان تاکید می‌کند که در پروژه‌های بزرگ باید جوشکاری در کارخانه انجام شود و کیفیت کافی را داشته باشد.

نماینده استان سمنان در شورای عالی استان‌ها گفت: پروژه در طبقه نهم از ۲۲ هزار متر به ۴۵ هزار مترمربع می‌رسد و در طبقه پنجم و دهم پارکینگ بوده است و ساختمان متروپل ۱ نیز در کنار این پروژه وجود داشته است و می‌خواستند برای حل مشکل پارکینگ با یک پل دو ساختمان را به هم وصل کنند.

وی ادامه داد: در ضوابط شهرسازی مشکلات زیادی وجود داشته است و با وجود اینکه این پروژه از تأمین پارکینگ مورد نیاز خود عاجز بوده است در طرح اصلی برای این ساختمان پارکینگ عمومی در نظر گرفته شده بود.

مسئول آسیب شناسی حادثه ساختمان متروپل آبادان در شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: دوگانگی مدیریت را در افزایش طبقات هم می‌بینیم. به دلیل بالا بودن سطح آب نباید ۳ طبقه به الان به پروژه اضافه می‌شد اما می‌بینیم که اضافه شده است.

وی خطاب به شورای اسلامی شهرها گفت به قوانین و مقررات سازمان نظام مهندسی پایبند باشید و در حوزه سرمایه‌گذاری هم مسیر قانونی را بروید و براساس مقررات ملی ساختمان انجام دهید.
حصیرباف گفت: مسائل ایمنی و مبحث سوم و دهم مقررات ملی ساختمان و مقررات قانونی ساختمان اصلاً در این ساختمان اعمال نشده است و اگر کوچک‌ترین مقررات اعمال می‌شد این اتفاق نمی‌افتد.

وی گفت: این ساختمان حتی تست ماهیانه بتن و ستون‌ها را هم نداشته است و به صورت کاملاً ابتدایی ساخته شده است.

کد خبر 5510322 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: ساختمان متروپل متروپل آبادان شورای عالی استان ها شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان محیط زیست قطار حج تمتع قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی طوفان دادستانی تهران علیرضا زاکانی پلیس راهور شورای شهر ترافیک اربعین حسینی شورای عالی استان ها نماینده استان سمنان مقررات ملی ساختمان متروپل آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۰۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت

همچنین درحاشیه افتتاح نمایشگاه فعالیت رادیو در گیلان و پاسداشت هفته معلم  از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت نیز رونمایی شد.

مدیر کل پست گیلان گفت: در این نمایشگاه تمبر‌های قدیمی، اسناد، ده‌ها کتاب درسی مقطع ابتدایی تا دبیرستان سال‌های ۱۳۱۸ تا ۱۳۵۷ هجری شمسی، کتابی با قدمت دویست ساله چاپ اروپا حاوی نقشه قدیمی ایران با درج نام خلیج فارس، رادیو‌های قدیمی از سال ۱۹۸۰ مبلادی به بعد، رایانه‌ها از زمان ورود به ایران تا کنون و بیش از ده رادیوی قدیمی در معرض دید عموم گذاشته شده است.

محمد حسین هوشنگی در باره ماکت ساختمان قدیمی اداره کل پست گیلان هم افزود: نخستین مکان فعالیت رادیو گیلان طبقه چهارم ساختمان اداره کل پست در شهرداری رشت بود که آرم (نشان) آن هنوز هم در بالای ساختمان وجود دارد. 

مدیر کل صداوسیمای مرکز گیلان هم در حاشیه افتتاح این نمایشگاه با بیان اینکه رادیو گیلان امروز ۶۹ ساله شد، گفت: در تقسیم بندی علوم ارتباطات، رادیو یک رسانه گرم محسوب می‌شود و دارای ویژگی‌های ارتباطی، چون سرعت، دو سویه و تعاملی بودن و استفاده از ظرفیت مخاطب است. 

تفی ربانی افزود: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای آشنایی مردم با این رسانه ارتباطی از زمان ظهور تا کنون است. 

علاقه مندان می‌توانند از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت تا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت از ساعت تا ۱۶ از این نمایشگاه واقع در ساختمان اداره کل پست گیلان در میدان شهدای ذهاب یا شهرداری رشت دیدن کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • ارتقا وضعیت نگهداشت شهر یزد با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سال پایانی شورای شهر یزد
  • احتمال سیلاب و ریزش کوه در محورهای کوهستانی خوزستان/ پیش‌بینی افزایش ۱۵ درصدی تردد
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • تاکید سازمان بازرسی بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • سبد متنوع پروژه های مشارکتی در شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها
  • ۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است